Central & Eastern European Academic Source (CEEAS)
testiranje do 30.4.2021

Multidisciplinarna in večjezikovna zbirka več kot 2.100 znanstvenih in strokovnih revij, ki izhajajo na področju srednje in vzhodne Evrope. Unikatnost zbirke se kaže predvsem v izboru revij in v tem, da v njej na enem mestu najdemo revije, ki sicer drugje niso dostopne v polnem besedilu znotraj ene zbirke. Več o zbirki najdete na spletni strani ponudnika EBSCO. Zbirka je dosegljiva samostojno ali kot del portala EBSCOhost.


Engineering Source
testiranje do 30.4.2021


Multidisciplinarna zbirka več kot 3.000 publikacij z različnih naravoslovnih in tehniških področij. Večino gradiva predstavljajo znanstvene revije, vsebuje pa tudi druge, zelo raznovrstne publikacije (zbornike, knjige, trgovinske publikacije ...). Vsebinsko zajema različne inženirske vidike na področjih biomedicine, gradbeništva, elektrotehnike, strojništva, okolja in programske opreme. Več o zbirki najdete na spletni strani ponudnika EBSCO. Zbirka je dosegljiva samostojno ali kot del portala EBSCOhost.


EBSCO eBooks EngineeringCore Subscription Collection
testiranje do 30.4.2021

Multidisciplinarna zbirka z več kot 6.600 znanstvenimi in strokovnimi e-knjigami z različnih naravoslovnih in tehniških področij, ki zadevajo razne vidike inženiringa.

Več o zbirki najdete na spletni strani ponudnika EBSCO, kjer so tudi podrobnejša navodila za uporabo e-knjig. Zbirka je dosegljiva samostojno ali kot del portala EBSCOhost.


Tax-Fin-Lex – testni dostop (samo za Pravno fakulteto UM, obvezna uporaba oddaljenega dostopa)


ARTSTOR
testiranje do 30.6 2021

Zbirka vsebuje digitalno slikovno gradivo kulturne dediščine z različnih področij, med drugim tudi iz renomiranih muzejev, galerij in fundacij širom po svetu (npr. iz The Art Institute of Chicago, J. Paul Getty Museum, The National Gallery, London ...). V kuratorsko izbranem gradivu, organiziranem v več kot 300 zbirk, je več kot 2,5 milijona enot kvalitetnih digitalnih slik, ki so na voljo za uporabo v pedagoškem in raziskovalnem procesu. Več informacij o ARTSTOR najdete na spletni strani ponudnika.