apa
05. Januar 2024

Za lep začetek novega leta sporočamo, da so v letu 2024 na Univerzi v Mariboru dostopni dodatni, na novo naročeni elektronski viri:

PsycTests je elektronska zbirka podatkov z informacijami o psiholoških testih in merilih, ki so lahko podlaga za različne raziskave in za poučevanje. Zbirka vsebuje tako povzetke kot tudi celotna besedila in je tudi nekakšen repozitorij psiholoških testov in meril. Gre za vir strukturiranih informacij o testih, ki so pomembni za psihologe in strokovnjake s sorodnih področij (npr. psihiatrija, menedžment, poslovanje, izobraževanje, družbene vede, nevroznanost, pravo, medicina in socialno delo). Zbirka je dostopna znotraj informacijskega servisa Ebsco. Na voljo so tudi dodatne informacije in gradivo o uporabi zbirke.

Academic Video Online je multidisciplinarna zbirka videoposnetkov, ki vsebuje široko paleto vsebin. V zbirki je več kot 80.000 naslovov, ki zajemajo raznolika vsebinska področja, vključno z antropologijo, poslovanjem, svetovanjem, filmom, zdravjem, zgodovino, glasbo in drugimi. Vsebuje zelo raznoliko video gradivo – dokumentarne filme, intervjuje, igrane filme, predstave, informativne oddaje, kronike in predstavitve.

EBONITETE.SI je bonitetna aplikacija za celovit poslovni pregled podjetij oz. vseh slovenskih poslovnih subjektov in njihovih aktualnih bonitet. Nudi številne informacije o poslovanju podjetij, ki so potrebne za učinkovito sprejemanje odločitev in obvladovanje tveganj, predvsem na področju financ, prodaje, nabave, računovodstva in kontrolinga, s čimer uporabnikom omogoča poglobljene analize ter stalen vpogled v kredibilne bonitetne ocene. Naročen paket NAPREDNI PLUS ponuja vse razpoložljive vsebine in funkcionalnosti zbirke brez omejitev.

Dostop do e-virov je možen znotraj računalniškega omrežja UM in/ali od doma prek oddaljenega  dostopa, ki ga ponuja UKM: http://www.ukm.um.si/elektronski-viri.

Vaša mnenja in odzive pošljite na e-naslov bojan.ostir@um.si.