25. Marec 2015

Hot Articles je nov, brezplačen uporabniški servis, ki ponuja seznam najbolj iskanih znanstvenih in strokovnih člankov po vsem svetu v preteklem mesecu. Servis pomaga uporabnikom tudi pri iskanju zanimivih člankov po vsebinskih področjih. S klikom na posamezni članek v seznamu dobimo informacijo o njegovi dostopnosti (povezovalnik OpenURL – Metaiskalnik).

Zelo zanimiva je tudi možnost uporabe servisa na mobilnih napravah (telefonih, tablicah), za kar je na voljo brezplačna aplikacija. Več informacij je dostopnih na spletnem naslovu ponudnika http://www.exlibrisgroup.com/category/HotArticlesMobileApps. Po uspešni namestitvi priporočamo še nastavitev povezovalnika OpenURL – Metaiskalnik, kar naredimo z izbiro institucije IZUM, Institut informacijskih znanosti. V tem primeru so po izbiri članka na voljo tudi povezave.

Servis razvija podjetje <a class="new" data-cke-saved-href="http://www.exlibrisgroup.com/" href="http://www.exlibrisgroup.com/" target="_blank" "title="Ex Libris Ltd.">Ex Libris Ltd. Več informacij je dostopnih na spletnem naslovu ponudnika (http://www.exlibrisgroup.com/category/bXHotArticles). Za dodatne informacije pišite e-pošto na naslov podpora@izum.si ali pokličite po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ov klicni center). 

 

http://home.izum.si/izum/metaiskalnik/hot_articles.asp