12. Junij 2023

Univerzitetna knjižnica Maribor organizira testni dostop do informacijskega orodja, ki ga ponuja informacijski servis Clarivate.

InCites Benchmarking & Analytics

je spletno orodje za vrednotenje raziskovalnega dela, ki vam lahko pomaga pri razvoju raziskovalne strategije. InCites B&A omogoča analizo institucionalne produktivnosti, spremljanje aktivnosti  sodelovanja z raznimi partnerji, prepoznavanje vplivnih raziskovalcev in odkrivanje raziskovalnih prednosti in priložnosti.

InCites Benchmarking & Analytics institucijam zagotavlja zanesljive kazalnike citiranosti, kazalnike sodelovanja, analize trendov, globalno in na institucionalni ravni ter na ravni raziskovalcev.

Je pomembno orodje za vse raziskovalce, oblikovalce strategij in raziskovalne urade.

Ob standardnem pogoju (dostop znotraj omrežja UM ali s pomočjo oddaljenega dostopa) je za uporabo potrebna še dodatna avtentikacija – osebni “Clarivate/Web of Science“ profil. Tega si je mogoče urediti v okviru e-vira Web of Science (WoS), lahko pa se registriramo tudi neposredno pred vstopom v orodje InCites.

Ob prijavi v aplikacijo iz servisa Web of Science v zgornjem desnem kotu kliknemo na Products, izberemo InCites in se prijavimo z Clarivate osebnim profilom.

Na voljo so tudi dodatne informacije in gradivo o uporabi aplikacije.

Testiranje InCites bo predvidoma trajalo do 30. junija 2023.

Vstopne povezave vseh trenutnih testnih dostopov do e-virov najdete na:
https://ukm.um.si/e-viri-v-testiranju.

Prosimo vas, da o testnih dostopih obvestite tudi vaše kolege in študente. Vaša mnenja in odzive glede testiranj pošljite na e-naslov bojan.ostir@um.si.