Spletni informativni dnevi, 12. in 13. februar 2021

Pozdravljeni bodoči študenti in obiskovalci Univerzitetne knjižnice Maribor, slej ko prej boste zaradi študijskih potreb ali lastne želje po znanju vstopili v knjižnico. Z razlogom jo imenujemo srce univerze. Je pa to tudi prostor družabnosti, ki daje občutek enakopravne sprejetosti.

Vabimo vas v Univerzitetno knjižnico Maribor ali v fakultetne knjižnice posameznih članic Univerze v Mariboru. Med seboj smo namreč povezane v enoten knjižnični sistem. Ko se vpišete v eno od njih, postanete član vseh.

Študirati na univerzi in biti član njenih knjižnic pomeni hkrati privilegij in korist.

Dr. Zdenka Petermanec,
ravnateljica UKM

 

Storitve Univerzitetne knjižnice Maribor

Sodobne univerzitetne knjižnice ne ponujajo le knjig, omogočajo tudi dostop do najrazličnejših informacij, vse pogosteje v elektronski obliki.

V UKM boste ob bogati knjižnični zbirki, dostopu do elektronskih virov in pomoči prijaznih knjižničarjev našli tudi prostor za študij. Med študenti je zelo priljubljena čitalnica ČUK, ki je na voljo vse do 24. ure. Za uporabo različnih vrst gradiva iz posebnih zbirk je na voljo več manjših čitalnic.

Večnamenska študentska izkaznica, ki jo boste prejeli ob vpisu na Univerzo v Mariboru, omogoča tiskanje in kopiranje, v knjižnici pa boste lahko tiskali celo s 3D tiskalnikom. Igrate lahko na klavinovo, sedete na glasbeni stol, odigrate partijo šaha in še marsikaj. Vabimo vas tudi k obisku razstav in dogodkov.

Preverite bogato ponudbo knjižničnih storitev!