Spletni informativni dan, 17. februar 2024

Pozdravljeni, bodoči študenti!

Prepričani smo, da vas bo študijski proces ali kak drug razlog slej ko prej pripeljal v knjižnico - takrat se vidimo v živo. Na tem mestu pa vas virtualno vabimo v Univerzitetno knjižnico Maribor in fakultetne knjižnice Univerze v Mariboru. 

Že ob vpisu na fakulteto poravnate prispevek za uporabo knjižničnih storitev vseh knjižnic Univerze v Mariboru. 

Obiščite nas, spoznajte storitve knjižnic – v živo ali na daljavo – in prostore, ki vam jih ponujamo.  

Se vidimo v knjižnici, kjer se znanje sreča s priložnostmi!

Storitve Univerzitetne knjižnice Maribor

Univerzitetna knjižnica Maribor (UKM)
UKM je več kot le zbirka knjig. Je prostor, kjer se prepletajo tradicija in sodobnost, fizično in virtualno, lokalno in mednarodno.

Bogata zbirka in prijazni knjižničarji 
V UKM boste našli bogato knjižnično zbirko, dostop do elektronskih virov in prijazne knjižničarje, ki so vedno pripravljeni pomagati. Poleg tega ponujamo tudi prostor za študij.

Čitalnice 
Na voljo so vam številne čitalnice in čitalniška mesta, tako za skupinsko kot individualno delo. Med študenti je zelo priljubljena čitalnica ČUK, ki je odprta vsak dan do 24. ure. Za uporabo različnih vrst gradiva iz naših zbirk so na voljo tudi manjše čitalnice.

Večnamenska študentska izkaznica
Ključ do uporabe številnih storitev, ki jih nudimo, je večnamenska študentska izkaznica, ki jo prejmete ob vpisu na fakulteto. Ta vam omogoča izposojo gradiva knjižnic UM, uporabo garderobnih omaric UKM, vstop v čitalnico ČUK in uporabo drugih storitev.

3D tiskanje in glasba 
Preizkusite svojo radovednost in kreativnost s spoznavanjem delovanja 3D tiskalnika. Naročite lahko tudi tisk izdelkov po lastnih željah. Za glasbenike in ljubitelje glasbe sta na voljo Klavinova in glasbeni stol Beatnik.

Sprostitev in druženje 
Sprostite se lahko ob partiji šaha ali ob druženju v Kavarni Sova. Vsako leto v oktobru za vas pripravljamo prireditev Študentski oktober s številnimi aktivnostmi, med katerimi boste zagotovo našli kaj zase.

Vabimo vas, da postanete nepogrešljiv del naše raznolike skupnosti tako, da vstopite v ta navdihujoč prostor, kjer lahko raziskujete, se učite in sproščate.

Oglejte si kratke filme o UKM

 

Več: https://www.youtube.com/channel/UC3mqT4v2Hg_T_oLDfc6-XOA