Spletni informativni dnevi, 11. in 12. februar 2022

Pozdravljeni, bodoči študenti,

prepričani smo, da vas bo študijski proces ali kak drug razlog slej ko prej pripeljal v knjižnico – takrat se vidimo v živo. Na tem mestu vas virtualno vabimo v Univerzitetno knjižnico Maribor in fakultetne knjižnice Univerze v Mariboru. Med seboj smo namreč povezani v enoten knjižnični sistem, ko se vpišete v eno, postanete član vseh.

Študentje s statusom ob vpisu v knjižnico nimate nikakršnih dodatnih finančnih obveznosti.

Obiščite nas, oglejte si prostore in storitve, ki vam jih ponujamo! Tu smo zato, da smo vam v pomoč pri študiju, pa tudi v oporo pri vsakršni kreativnosti in radovednosti.

Storitve Univerzitetne knjižnice Maribor

Sodobne univerzitetne knjižnice ne ponujajo le knjig, omogočajo tudi dostop do najrazličnejših informacij, vse pogosteje v elektronski obliki.

V UKM boste ob bogati knjižnični zbirki, dostopu do elektronskih virov in pomoči prijaznih knjižničarjev našli tudi prostor za študij. Med študenti je zelo priljubljena čitalnica ČUK, ki je na voljo vse do 24. ure. Za uporabo različnih vrst gradiva iz posebnih zbirk je na voljo več manjših čitalnic.

Večnamenska študentska izkaznica, ki jo boste prejeli ob vpisu na Univerzo v Mariboru, omogoča tiskanje in kopiranje, v knjižnici pa boste lahko tiskali celo s 3D tiskalnikom. Igrate lahko na klavinovo, sedete na glasbeni stol, odigrate partijo šaha in še marsikaj. Vabimo vas tudi k obisku razstav in dogodkov.

Preverite bogato ponudbo knjižničnih storitev!