05 Marec 202315.02.23

Filmika – zabavna šola filma za vse generacije že četrtič vabi k vpisu v okviru kulturno-umetniškega opismenjevanja Univerzitetne knjižnice Maribor.

Šolo bosta vodila Kristijan Robič in Jože Slaček. Na osemnajstih srečanjih po tri šolske ure bomo aktivno vstopili v proces nastanka video produkta – vse od ideje do premiere, v teoriji in praksi – ter tako dobili celovit vpogled v zasnovo, scenarij ali zgodboris, snemanje, režijo, montažo, animacijo in distribucijo. Teoretično-praktični program nas bo pripeljal do konkretnega izdelka. Svoje znanje in izkušnje boste lahko uporabili na najrazličnejših področjih, lahko pa boste ostali zgolj opazovalci. Program je vsebinsko in časovno prilagojen različnim starostnim skupinam, predznanje ni potrebno. Več o izvajalcih šole in programu: https://ukm.um.si/sites/default/files/prireditve/filmika_4_-_program_in_izvajalci_sole.pdf

Šola bo potekala od 15. marca do 21. junija 2023, v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor - natančen koledar srečanj najdete na tej povezavi: https://ukm.um.si/sites/default/files/prireditve/filmika_4-kratek_opis_sole.pdf

Cena šole je 280 EUR, z možnostjo plačila na 4 obroke. Prijave so odprte do 13.3.2023; za prijavo je potrebno izpolniti prijavnico, ki jo najdete na naslednji povezavi: https://forms.office.com/e/AR2iVXpXe5 , ter plačilo prvega obroka (70 EUR).

Za dodatne informacije smo vam na voljo na e-naslovu: karmen.salmic@um.si, ali na tel. št.: (02) 25 07 472, 031 705 471.