Puščava
02. Oktober 2020

Glazerjeva dvorana

Vljudno vas vabimo na pogovor o knjigi Iva Svetine in Gregorja Radonjiča
DREVESA
Pogovor bo v torek, 6. oktobra 2020, ob 17.30

Knjiga Drevesa je zagotovo posebna knjižna izdaja, saj je ni enostavno žanrsko umestiti. V njej je namreč kombinacija poezije Iva Svetine in fotografij Gregorja Radonjiča, vendar na način, da pesem in fotografija delujeta kot celota, se dopolnjujeta in bralcu omogočata posebno bralsko doživetje. Knjiga se v celoti nanaša na tematiko dreves in gozdov in pomeni prvi tovrstni avtorski pristop pri nas. Nekatere Svetinove pesmi so v knjigi objavljene prvič.
Ivo Svetina je pesnik, dramatik in esejist. Izdal je več kot trideset pesniških zbirk in napisal več gledaliških iger. Za svoje pesniško delo je dobil vse pomembne slovenske nagrade. Gregor Radonjič ob petindvajsetletnem samostojnem ustvarjanju s svojimi fotografijami večkrat sodeluje s pesniki pri skupnih knjižnih izdajah in multimedijskih predstavitvah.
Z avtorjema se bo pogovarjal knjižničar in pesnik Borut Gombač, letošnji Veronikin nagrajenec.
Dogodek bo na instrumentu iz dreves popestril glasbenik Mitja Novak.

Veselimo se vaše prisotnosti!

Število obiskovalcev bo zaradi varovanja zdravja skladno z Odlokom o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji, žal, omejeno. Podatke o obiskovalcih bomo hranili mesec dni.