Knjižnična izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu
05. Julij 2022

Vabimo vas k uporabi nove storitve – na voljo je izposoja in ogled slovenskih filmov na spletu. Storitev poteka v okviru spletne platforme Baza slovenskih filmov (BSF).

 

Člani knjižnice lahko izbirate med žanrsko raznolikimi filmi. Na voljo so klasike, kot so Vesna, To so gadi, Na svoji zemlji, Ne joči Peter in Cvetje v jeseni, pa tudi novejši celovečerni filmi, denimo Ivan in Posledice. Ogledati si je mogoče tudi animirane, dokumentarne in kratke filme ter avdiovizualna dela za ljubitelje alternativne in eksperimentalne produkcije. Prost je tudi dostop do stalne zbirke brezplačnih avdiovizualnih del, skupaj je na voljo okrog 360 del. 

Knjižnična izposoja in ogled slovenskih filmov na spletuZbirka je dostopna vsem članom Univerzitetne knjižnice Maribor ob uporabi različnih naprav. Uporabnik si na portalu BSF kreira osebni profil in ga poveže z Univerzitetno knjižnico Maribor na osnovi številke izkaznice in gesla za Mojo knjižnico. Izposoja neposredno iz kataloga Cobiss+  ni možna. Več informacij vključno z Navodili za registracijo in izposojo najdete na spletni strani portala, hkrati s splošnimi, tehničnimi in drugimi pogoji za dostop do vsebin.

 

BSF je digitalni arhiv slovenske filmografije, ki vsebuje bazo podatkov, slikovna in pisna gradiva o slovenskem filmu in ustvarjalcih, video in zvočna gradiva ter video na zahtevo. Podatki se dopolnjujejo, zato si bo v prihodnje mogoče izposoditi in ogledati tudi nove filme in vsebine.

 

Vabljeni k izposoji in ogledu!