Knjižnica
Čitalnica
08. Februar 2021

Ker epidemiološke razmere letos, žal, ne dopuščajo dogodkov v živo, tudi Univerzitetna knjižnica Maribor letošnji kulturni praznik obeležuje virtualno. V videu z naslovom Iz UKM za kulturni praznik: pesnik med policami se literat in knjižničar Borut Gombač s svojo poezijo sprehodi skozi trenutno samevajoče prostore knjižnice.

Video Iz UKM za kulturni praznik: pesnik med policami je poetični sprehod skozi knjižnico, knjige, poezijo in univerzalnost sveta, ki ga knjižnice že dolgo poskušajo ujeti in klasificirati v devet zaokroženih skupin znanja. Nastal je po scenariju in izboru Boruta Gombača, literarnega ustvarjalca in knjižničarja Univerzitetne knjižnice Maribor. Z glasom in podobo v njem, ob avtorski glasbeni podlagi Marka Groblerja, nastopi pesnik in avtor scenarija sam. Pripoved sledi asociacijam, ki jih kot izhodišče sproža zaporedje Univerzalne decimalne klasifikacije.

Realizacija videa je delo Studia Legen.

Video je od 8. februarja dostopen na YouTube kanalu UKM, v tednu po prazniku pa si ga bo v odpiralnem času knjižnice mogoče ogledati tudi pod arkadami Univerzitetne knjižnice Maribor.

Želimo vam lep praznik!