Odprta knjižnica
05. November 2020

V torek, 10.novembra 2020, ob 10. uri skupina organizatorjev vabi na spletni strokovni posvet z naslovom Skupnostna znanost: most med raziskovalci in širšo skupnostjo.

Temeljno poslanstvo skupnostne znanosti je deljenje znanja. Vključevanje laičnih raziskovalcev v raziskovalne projekte skupnostne znanosti lahko predstavlja most med lokalno skupnostjo in raziskovalnimi organizacijami. Seznanjanje s konkretnimi izkušnjami je lahko profesionalnim raziskovalcem vir novih idej na njihovih področjih delovanja.

Visokošolske knjižnice imajo pomembno vlogo pri delovanju skupnostne znanosti. S svojim delovanjem spodbujajo povezovanje med raziskovalci in širšo skupnostjo, s čimer lahko postajajo nekakšen inkubator projektov skupnostne znanosti.

Organizatorji posvetaCentralna tehniška knjižnica Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Centralno medicinsko knjižnico Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ter v sodelovanju s kompetenčnim centrom Odprta knjižnica, pri katerem sodeluje tudi Univerzitetna knjižnica Maribor.

Več o dogodku preberite na straneh Odprte knjižnice, spremljate pa ga lahko tudi na tej povezavi.