Citat
07. Oktober 2020

Študijsko leto se je letos začelo nekoliko drugače, a proces je stekel. Knjižnice kljub trenutnim neizbežnim prilagoditvam ostajamo prostor pridobivanja informacij, kreativnosti, študija in spoznavanja. Postanite naši uporabniki in člani! Vpis v katerokoli od knjižnic na Univerzi v Mariboru omogoča uporabo storitev vseh – Univerzitetne knjižnice Maribor in vseh fakultetnih knjižnic. Vpišete se lahko ob obisku ene od njih ali uporabite možnost spletnega vpisa https://ukm.um.si/vpis.

V Univerzitetni knjižnici Maribor je trenutno na voljo 24 študijskih sob v 3. nadstropju, 78 študijskih mest v čitalnicah v 2. in 3. nadstropju ter 3 čitalniška mesta v Enoti za domoznanstvo in posebne zbirke v 1. nadstropju. Gradivo si lahko na dom in v čitalnice izposojate ob predhodnem naročilu.

Na voljo je tudi vrsta storitev na daljavo – oddaljeni dostop do elektronskih virov https://bit.ly/3jCKvvH, izposoja gradiva po pošti https://bit.ly/3iERvqi, naročanje kopij člankov https://bit.ly/36LdmdH, raznovrstne vsebine v Repozitoriju UKM http://dr.ukm.um.si/ in druge.

Spoznajte knjižnično ponudbo na njeni domači strani https://ukm.um.si/ in spremljajte novosti na fb strani UKM https://www.facebook.com/UKMknjiznica. Sporočajte nam svoja mnenja, pričakovanja in želje.

Med 13. in 15. oktobrom vas vabimo na tradicionalni Študentski oktober v UKM.