23 December 2021



14.12.21

Člani Fotografskega društva Totifoto ob 15. obletnici društva z razstavo fotografij v črno-beli tehniki v ospredje postavljajo temo diptiha.

Na ogled do 12. februarja 2022.


 



11.11.21

Knjižno razstavišče

Zgodovina odkritja in razsikovanja insulina

Razstava predstavlja zgodovino odkrivanja insulina, ki je pomembno vplivalo na zdravljenje sladkorne bolezni, predstavlja pa tudi gradivo na to temo iz fonda UKM. Avtorica je Boža Janžekovič.                     

Na ogled do januarja 2022.



10.11.21

Izložba UKM

Od 11. novembra je v novem razstavišču ob vhodu v knjižnico – poimenovali smo ga Izložba UKM – na ogled videoprojekcija z naslovom 37: življenjska zgodba Josipa Jurčiča. Prikazuje kratko življenje pisatelja in novinarja, ki je preminil pri 37 letih. Avtorica predstavitve je Nina Lončar, oblikoval jo je Dejan Štampar, video je pripravil Borut Gaber.

Njegova življenjska pot je nanizana v obliki slikovnega gradiva iz fondov UKM, ki jih dopolnjujejo ključne besede. Le-te so povezovalni element med fotografijami in razglednicami. Biografiji sledijo slike spomenika iz fonda PAM in aktualni posnetki spomenika po čiščenju zaradi oskrunitve.
Vizualna predstavitev je del programa Jurčič v Mariboru, s katerim obeležujemo Jurčičevo leto 2021. Na ogled bo do konca letošnjega leta.

Na ogled do januarja 2022.