DE G logo
03. Februar 2022

Univerzitetna knjižnica Maribor sporoča, da sta uporabnikom z Univerze v Mariboru v letu 2022 dostopna dva nova e-vira – Royal Society of Chemistry in De Gruyter Online.

RSC Gold - Royal Society of Chemistry (RSC) je eno vodilnih svetovnih združenj za kemijo. V paketu RSC Gold najdemo online revije v polnem besedilu in baze podatkov objav s storitvami sprotnega obveščanja. Večina revij ima faktor vpliva. Vsebinsko so pokrita področja kemije, biologije, biofizike oz. fizike, materialov, medicine in farmacije.

De Gruyter Online je multidisciplinarni informacijski vir, ki ponuja dostop do raznovrstnega znanstvenega in strokovnega gradiva. V zbirki Complete Journal Package je na voljo okrog 450 revij v polnem besedilu, od tega jih je nekaj več kot 100 v odprtem dostopu. Nekaj več kot 110 je indeksiranih v najpomembnejših indeksih citiranja. Posebnost vira je, da vsebuje razmeroma velik delež revij v nemškem jeziku.

Dostop do e-vira je možen znotraj računalniškega omrežja UM in/ali od doma preko oddaljenega dostopa, ki ga ponuja UKM: http://www.ukm.um.si/elektronski-viri.

Vaša mnenja in odzive pošljite na e-naslov bojan.ostir@um.si