Odpiralni čas knjižnice
30. Marec 2021

Spoštovani uporabniki knjižničnih storitev,

Univerzitetna knjižnica Maribor bo v času od 1. do 11. aprila 2021 zaradi epidemioloških razmer zaprta.


Za informacije bomo med tednom dosegljivi na e-naslovu ukm@um.si in na telefonski številki (02) 250 74 31 od 8:30 do 14:30.

Če si želite pred zaprtjem še izposoditi gradivo, vas prosimo, da:

  • za osebni prevzem opravite rezervacijo do srede, 31. marca 2021, do 17. ure ali
  • za pošiljanje po pošti izpolnete spletno naročilnico do srede, 31. marca 2021, do 12. ure.

DOSTOP DO KNJIŽNIČNEGA GRADIVA V DIGITALNI OBLIKI

Gradivo je dostopno na naslednjih povezavah:

  • Naročniški elektronski viri omogočajo dostop do večine naročenih elektronskih informacijskih virov za študente in zaposlene Univerze v Mariboru tudi od doma ob uporabi oddaljenega dostopa
  • UM:NIK omogoča hkratno iskanje po elektronskih in tiskanih informacijskih virih Univerze v Mariboru. Obsega bibliografske podatke več milijonov različnih elektronskih virov svetovnih založnikov ter kataloge tiskanih virov, ki so za izposojo sicer dostopni na Univerzi v Mariboru. Nekatera besedila so dostopna vsem v celoti, dostop do celih besedil licenčnih virov pa je omejen na študente in zaposlene Univerze v Mariboru ob uporabi oddaljenega dostopa.
  • Digitalna knjižnica Univerze v Mariboru (DKUM) je institucionalni repozitorij Univerze v Mariboru. Zraven diplomskih, magistrskih, doktorskih in drugih del študentov vključuje tudi recenzirane objave iz sofinanciranih projektov, elektronske visokošolske učbenike in učna gradiva ter druga dela, katerih avtorji so sodelavci Univerze v Mariboru ali je Univerza v Mariboru njihov založnik.
  • Repozitorij UKM ponuja prost in brezplačen dostop do raznovrstnih digitalnih in digitaliziranih vsebin kulturne zgodovine Maribora in Štajerske.
  • Ostali prostodostopni ali odprtodostopni viri.

DOSTOP DO KNJIŽNIČNEGA GRADIVA V FIZIČNI OBLIKI

Izposoja, naročanje oz. rezerviranje gradiva v času zaprtja knjižnice niso mogoči. Gradivo lahko vrnete v trezor za vračilo gradiva v Miklošičevi ulici 24 ur dnevno. Izposojeno gradivo boste lahko vrnili po ponovnem odprtju in vam zaradi tega ne bomo izstavili opominov. Podatke o izposojenem, podaljšanem, rezerviranem in vrnjenem gradivu lahko preverite preko Moje knjižnice ali aplikacije mCOBISS.

Želimo vam lepe velikonočne praznike in da se čim prej spet srečamo v UKM.