25. Maj 2023

Univerzitetna knjižnica Maribor organizira testni dostop do informacijskega orodja FUNDING INSTITUTIONAL, ki ga ponuja založba Elsevier. Testiranje e-vira traja do 17. junija 2023.

Funding Institutional

je iskalnik, ki pomaga najti in analizirati možnosti financiranja raziskovalnih projektov. Zagotavlja možnost celovitega pregleda svetovnih virov financiranja projektov, vključno z državnimi subvencijami, zasebnimi fundacijami in sponzorstvi podjetij. Uporabnikom omogoča spremljanje trendov financiranja, prepoznavanje potencialnih sodelavcev in ustvarjanje opozoril po meri.

Način dostopa je odvisen od tega, ali do orodja dostopamo znotraj univerzitetnega omrežja ali zunaj njega.

Če dostopamo znotraj omrežja UM, se avtoriziramo z osebnim “Elsevierjevim“ profilom. Tega si lahko uredimo v okviru ScienceDirecta ali Scopusa ali pa se registriramo v samem orodju Funding Institutional. Ob prijavi v aplikacijo nato v zgornjem desnem kotu aplikacije kliknemo na SignIn in se prijavimo z Elsevierjevim osebnim profilom.

Za dostop do Funding Institutional zunaj omrežja UM je potrebno osebni Elsevierjev profil dodatno registrirati s posebnim avtorizacijskim postopkom. Potencialne interesente vabimo, da pošljejo zahtevek iz univerzitetne elektronske pošte na e-naslov bojan.ostir@um.si.

Na voljo so tudi dodatne informacije in gradivo o uporabi aplikacije.

Vstopne povezave vseh trenutnih testnih dostopov do e-virov najdete na:
https://ukm.um.si/e-viri-v-testiranju.