Vabilo
Foto 1: S cilji trajnostnega razvoja do sprememb
06. Junij 2024

Ponedeljek, 10. junij, 12.00, Avla

Platforma Sloga – platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč – je v sklopu projekta Trajnostno.Lokalno.Globalno II pripravila potujočo razstavo z naslovom S cilji trajnostnega razvoja do sprememb, s katero želijo mlade ter širšo in strokovno javnost ozaveščati o slovenskem mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči. Potujoča razstava potuje po šestih slovenskih statističnih regijah, od 10. junija je na ogled v razstavišču Avla v Univerzitetni knjižnici Maribor.

Odprtje bo ob 12. uri pospremila okrogla miza na temo ciljev trajnostnega razvoja, sogovorniki se bodo osredotočili na odpravo revščine, enakost spolov in zmanjšanje neenakosti.

Razstava prikazuje projekte in primere dobrih praks nevladnih organizacij, s katerimi le-te odgovarjajo na izzive sedanjega časa – na panojih bodo predstavljeni cilji trajnostnega razvoja, s katerimi so se ukvarjali člani platforme: Slovenska karitas, zavod KROG, humanitarno društvo ADRA Slovenije, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Časoris, društvo FOCUS, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj - UMANOTERA in PIC – Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja.