KONTAKT
 

Mateja Borak
Tel.: (02) 25 07 471
E-pošta: mateja.borak@um.si

dosegljiva vsak delovni dan od 8.00 do 14.30
oz. po dogovoru

Odprtost zbirke
vsak delovni dan od 8.00 do 19.00,
v soboto od 9.00 do 13.00

 

Avstrijska čitalnica deluje v naši knjižnici od oktobra 1990, ko jo je slavnostno odprl takratni avstrijski zunanji minister g. Alois Mock. Avstrijska čitalnica je prostorsko in organizacijsko vključena v Univerzitetno knjižnico, tvori torej knjižnico v knjižnici. Nahaja se v posebnem prostoru v III. nadstropju knjižnice.

Gradivo je označeno z oznako AČ (Avstrijska čitalnica). Gradivo Avstrijske čitalnice je večinoma darovalo avstrijsko Ministrstvo za evropske in mednarodne zadeve. Pri nakupu gradiva sodelujemo s profesorji germanistike in prevodoslovja Filozofske fakultete Univerze v Mariboru in s študenti. V veliko pomoč so nam tudi avstrijski lektorji. Vse gradivo je vneseno v vzajemno bazo COBIB in tako najdljivo za vse, ki jih tovrstna literatura zanima.

Poleg osnovne knjižnične dejavnosti  je ena od glavnih nalog Avstrijske čitalnice tudi posredovanje informacij o Avstriji in o možnostih študija na avstrijskih univerzah. Prav tako organiziramo širok spekter prireditev, od filmskih večerov, predstavitev sodobnih avstrijskih pisateljic in pisateljev ter drugih umetnikov, mednarodnih simpozijev, do razstav. V obdobju od ustanovitve leta 1990 je Avstrijska čitalnica postala pomemben del Univerzitetne knjižnice, postala je center, v katerega zahajajo vsi, ki jih zanima avstrijska književnost, kultura in zgodovina.


Iskanje gradiva v Avstrijski čitalnici


Koristne povezave: