ZBIRANJE ANEKDOT O KNJIŽNICI
18. April 2023

Univerzitetna knjižnica Maribor bo leta 2028 praznovala 125 let svojega delovanja. Ker pa letos mineva 120 let od ustanovitve Knjižnice Zgodovinskega društva za Slovensko Štajersko, iz katere izhaja današnja UKM, bomo tudi to obletnico malce obeležili. V petek, 26. maja, bomo priredili dogodek v sklopu cikla Večeri pod arkadami. V sproščenem vzdušju, z glasbo in pripovedovanjem anekdot in spominov o knjižnici, ga želimo preživeti skupaj z vami.                Časopisna čitalnica (Zbirka drobnih tiskov UKM)

Vabimo vas, da nam pomagate tudi pri oblikovanju vsebine. Ob anekdotah, ki smo jih zbrali že ob 110-letnici UKM, bi želeli zbrati še nove. Nagovarjamo vas, da na kratko, morda humorno, zapišete, kaj se vam je v knjižnici pripetilo, kaj vas navdihuje, zakaj je knjižnica za vas pomembna. Zbirali bomo pripovedi uporabnikov ter sedanjih in dosedanjih zaposlenih. Zelo veseli bomo, če se nam boste na dogodku pridružili tudi kot pripovedovalci.

Zapise zbiramo na naslovih sodelavcev dr. Vlaste Stavbar in Boruta Gombača (vlasta.stavbar@um.si, borut.gombac@um.si) ali s klasično pošto (UKM, Gospejna 10, Maribor, pripis ANEKDOTE) do 3. maja. Nato jih bomo izbrali in uredili, vam pa se oglasimo glede načina interpretacije. Morda iz njih ob 125-letnici nastane nova knjiga.