05 November 2022



03.11.22

Petek, 4. november, 17.00, Avla

Ob razstavi v razstavišču Avla bo ob odprtju potekal pogovor, ki ga bo povezoval Nino Flisar. O fotografijah nagrajencev in o zgodovini, vlogi in pomenu Glazerjevih nagrad se bodo pogovarjali avtor fotografij Branimir Ritonja, predsednik odbora za podelitev Glazerjevih nagrad prof. dr. Miran Štuhec in eden od pobudnikov podeljevanja nagrad mag. Franci Pivec.



03.11.22

Univerzitetna knjižnica Maribor v sodelovanju z Železničarskim šahovskim klubom Maribor Poligram prireja že 10. tradicionalni šahovski turnir, ki bo potekal v četrtek, 1. decembra 2022, od 17. ure naprej v čitalnici ČUK in Avli UKM. Igralo se bo po švicarskem sistemu (9 krogov), tempo igre bo 7 minut s 3 sekundami dodatka za vsako potezo. 

Turnir bo otvoril g. Mitja Čander, slovenski pisatelj, esejist, urednik, scenarist, dramaturg, sicer pa strasten šahist z nazivom šahovski mojstrski kandidat. Sodil bo mednarodni šahovski sodnik g. Branko Vadlja.

Udeležba na turnirju je brezplačna. Zaradi zapolnitve vseh prostih mest so prijave zaprte.

 



28.10.22

Avla

Razstava portretnih fotografij nagrajencev Glazerjevih nagrad 2012-2022 v črno-beli tehniki fotografa Branimira Ritonje. 

Na ogled do 30. novembra.

 



30.09.22

Likovno razstavišče

V Likovnem razstavišču gostimo razstavo z interaktivnimi elementi Solidarnost ob meji: zapuščina Janka Messnerja. Razstava je dvojezična, posvečena pa je 100. obletnici rojstva Janka Messnerja. Pripravili so jo Elena Messner, Dana Rausch in Tobias Zarfl.

V sodelovanju s Slovensko prosvetno zvezo v Celovcu in Klubom koroških Slovencev Maribor.

Razstavo bo 10. oktobra v Glazerjevi dvorani pospremil dogodek iz cikla Spominjanja z naslovom Janko Messner in Maribor.

 

Odprtje: sreda, 5. oktober, 17.00

Na ogled od 5. oktobra do 5. novembra.