Biografije

Ljubice in kraljice

Craveri, Benedetta

Cobiss ID= 56661251


Biografije

Orbán

Lendvai, Paul

Cobiss ID: 30049283

Življenjepis Viktorja Orbána, najuspešnejšega in verjetno najnevarnejšega politika v madžarski zgodovini.


Neavtorizirana avtobiografija
Biografije

Neavtorizirana avtobiografija

Assange, Julian

Cobiss ID: 302813696

"Julian Assange ostaja zvest svojemu kompleksnemu značaju in posnete ter zapisane biografske izpovedi pred izdajo ne želi avtorizirati. Zato jo uredniki in založniki uredijo in izdajo neavtorizirano. To jim omogočajo tudi že podpisane pogodbe."

vir: https://www.dobreknjige.si/Knjiga.aspx?knjiga=7191

 


Gospod Leon Štukelj in Tovarišija
Biografije

Gospod Leon Štukelj in Tovarišija

Čuk, Ivan, Puhar, Alenka, Vest, Aleks Leo

Spomini olimpionika

COBISS ID: 302719488


Gorbachev
Biografije

Gorbachev

Taubman, William

Cobiss ID: 3890036


Staljinova kći
Biografije

Staljinova kći

Sullivan, Rosemary

Cobiss ID: 4656567


Robin
Biografije

Robin

Itzkoff, Dave

Cobiss ID=96802049

 


Priča Hitler
Biografije

Priča Hitler

Hett, Benjamin Carter

"Biografija Hansa Littna, ki prihaja izpod peresa Benjamina Hetta, je spretno zgrajena in se opira na temeljito raziskano gradivo. Tekoče spisan portret hrabrega in zapletenega človeka je izjemno berljiv in poln -zanimivih dogodkov, sporočilo pa je krvavo resno. Delo Hitler priča se znane teme loti z novega zornega kota in je pri tem izvirno pričevanje o brezzakonju, ki je spremljalo nacistični prevzem oblasti, in sočasno ganljiv poklon človeku, ki je izgubil življenju, ker se je uprl nazadovanju v barbarstvo."

(David Blackbourn, Univerza Harvard)

Cobiss ID=294762240


Churchill
Biografije

Churchill

Jackson, Ashley

Cobiss ID: 293600512


Naprej!
Biografije

Naprej!

Janke, Igor

Zgodba o Viktorju Orbánu, predsedniku madžarske vlade

Ko je leta 2012 pričujoča knjiga izšla na Poljskem je postala neslutena uspešnica. Leto pozneje je bestseller postala na Madžarskem, svoj prevod imajo tudi Nemci in Angleži. Pri angleškemu prevodu so izvirniku dodana tri poglavja, ki zajemajo obdobje od zaključka knjige do maja 2015. Slednji je sedaj preveden tudi v slovenščino.
Avtor Igor Janke je izkušen in priznan poljski novinar in publicist. Življenjepis Viktorja Orbánaje napisan v lahkotnem in tekočem, lepo berljivem jeziku, ki je hkrati strokoven, verodostojen in pronicljiv. Za potrebe knjige je avtor poleg analize številnih pisnih virov opravil nešteto pogovorov, tako s politiki tega obdobja, člani Fideszove stranke, Orbánovimi nasprotniki kot tudi s samim predsednikom vlade Viktorjem Orbánom.
»Danes je Viktor Orbán eden najbolj kontroverznih evropskih politikov, vendar nedvomno tudi eden najbolj nadarjenih voditeljev. Voditelj, ki je že zgodaj imel jasno vizijo o prihodnosti in si je zastavil jasne cilje, za doseganje katerih ga ni strah plavati proti toku.
Viktorja Orbána zunaj Madžarske ne poznajo dovolj dobro. Časniki pogosto objavljajo članke o stanju na Madžarskem in pri tem vedno znova ponavljajo iste stare klišeje ter stereotipe, saj ne razumejo, kako prebivalci Srednje Evrope sploh razmišljajo,« je o svoji knjigi zapisal Igor Janke. Knjigi, ki jo je nemški Frankfurter Allgeimeine Zeitung označil za knjigo, ki se bere kot pravi politični triler.

Cobiss ID: 290215680

 

Strani