Silvan Furlan: človek za film
Slovenski film

Silvan Furlan: človek za film

Ur. Nil Baskar, Ivan Nedoh, Ana Šturm

Zbornik o življenju in delu karizmatičnega filmskega teoretika, publicista, zgodovinarja, organizatorja in ustvarjalca - Silvana Furlana, s ponatisi njegovih filmskih kritik. Bil je "ena osrednjih osebnosti slovenskega filma". Njegova "nesebična in požrtvovalna ljubezen do filma je zaobjemala praktično vse razsežnosti ukvarjanja s tem medijem - od pisne refleksije do ustvarjanja, od izobraževanja do promocije, od organiziranja do arhiviranja -, predvsem pa je pustil neizbrisen pečat kot snovalec kulturne politike na področju filma v času po osamosvojitvi Slovenije". (iz Biografije) 

 

COBISS ID=73459971


Naslovnica knjige: Ekstremno slovensko
Slovenski film

Ekstremno slovensko 2016-2019: filmski pogovori

Žiga Brdnik, Miha T. Horvat

Zanimiva serija pogovorov s slovenskimi filmskimi ustvarjalkami, igralkami in video umetnicami v izvedbi Mobilnega Udarnika, ki razkriva njihovo delo, slovensko in mariborsko filmsko sceno ...

 

COBISS ID: 4815451


Filmska ustvarjalnost Jožeta Babiča
Slovenski film

Filmska ustvarjalnost Jožeta Babiča

Ur. Maša Peče

O slovenskem filmskem, televizijskem in gledališkem režiserju, igralcu ter pedagogu Jožetu Babiču (1917-1996), čigar stoletnico rojstva smo praznovali v letu 2017 in "sodi med 'najbolje varovane' skrivnosti slovenske kinematografije, saj je bilo njegovemu filmskemu opusu posvečene mnogo manj refleksije, kot bi si jo dejansko zaslužil." (iz Urediške besede Maše Peče)

 

COBISS ID: 292554752