09. April 2020

Univerzitetna knjižnica Maribor v marcu 2020 ponuja in koordinira testne dostope do sledečih aktualnih e-virov, ki vsebujejo tudi najnovejše informacije o novem koronavirusu:

MEDLINE Complete
Zbirka MEDLINE Complete je najobsežnejši svetovni vir celotnih besedil revij s področja zdravstva, saj zagotavlja celotna besedila več kot 1.800 revij, ki so indeksirane v podatkovni zbirki MEDLINE. Predstavlja popolno orodje za brskanje in za raziskovanje literature s področja medicine in zagotavlja verodostojne zdravstvene informacije o zdravilih, zdravstveni negi, zobozdravstvu, veterini, zdravstvenem sistemu, predkliničnih študijah in informacije z drugih področij.
Zbirka je dosegljiva znotraj vmesnika EBSCOhost Web.

Vstopna povezava za oddaljeni dostop (od doma): https://ukm.um.si/elektronski-viri#m

eBook Clinical Collection
eBook Clinical Collection vključuje več kot 2.000 aktualnih naslovov s področja splošne prakse, različnih specializacij, tem, ki se ukvarjajo z nego in zdravjem ter sorodnih ved. Zbirka je bila oblikovana zlasti za pomoč zdravstvenemu osebju, raziskovalcem in študentom medicine.
Zbirka je dosegljiva znotraj vmesnika EBSCOhost Web.

Vstopna povezava za oddaljeni dostop (od doma): https://ukm.um.si/elektronski-viri#e

DynaMed
DynaMed je na dokazih utemeljena klinično-referenčna zbirka podatkov, ki služi zdravnikom kot orodje za iskanje odgovorov, pripravljenih s strani svetovno priznanih zdravnikov. Namen informacij, utemeljenih na dokazih in objektivnih vsebinah, je izboljšati izzide zdravljenja.
Zbirka je dosegljiva znotraj vmesnika EBSCO kot samostojna baza podatkov.

Vstopna povezava za oddaljeni dostop (od doma): https://ukm.um.si/elektronski-viri#d

Isabel

Isabel podatkovno zbirko uporabljajo zdravniki širom sveta kot pomoč pri postavljanju ali širitvi diferencialne diagnoze. Po vnosu informacij, pridobljenih ob pregledu pacienta, se zdravniku ponudi seznam možnih diagnoz kot pomoč pri razmišljanju in postavitvi natančne končne diagnoze. Zdravnikom omogoča sprejemati boljše odločitve za izbiro pravih preiskav in terapij v krajšem času.

Zbirka je dosegljiva znotraj vmesnika EBSCO kot samostojna baza podatkov.

Vstopna povezava za oddaljeni dostop (od doma): https://ukm.um.si/elektronski-viri#i

Testno obdobje za vse navedene podatkovne zbirke traja do konca meseca maja 2020.

Prosimo vas, da o dostopu obvestite tudi vaše kolege in študente.
Vaša mnenja in odzive glede testiranj pošljite na e-naslov
bojan.ostir@um.si.