Psihologija

Darovi nepopolnosti

Brené Brown

Posvojiti svojo zgodbo in v tem procesu vzljubiti sebe je najbolj pogumno dejanje, ki ga bomo kdaj storili v svojem življenju.

Kaj potrebujemo za življenje in ljubezen z občutkom lastne vrednosti? Kako sprejmemo nepopolnost? Kako krepimo tisto, kar potrebujemo, in opuščamo, kar nas zadržuje? Odgovori na vsa ta vprašanja so pogum, sočutje in povezanost, ki se zdijo veliki, vzvišeni ideali. Toda v resnici so vsakdanje prakse in če jih dovolj krepimo, postanejo neverjetni darovi. Dobra novica je, da je naša ranljivost tista, ki nas prisili, da posežemo po teh čudovitih orodjih. Ker smo ljudje in tako čudovito nepopolni, moramo rabo teh orodij vaditi vsak dan. Na ta način postanejo pogum, sočutje in povezanost darovi – darovi nepopolnosti.

https://www.bukla.si/knjigarna/osebna-rast-duhovnost-in-ezoterika/darovi...

COBISS ID: 64322051


Psihologija

Realitetna terapija v praksi

William Glasser

S pomočjo mononografije boste odkrili, da obstaja enostavna in logična razlaga za vse, kar ljudje počnemo, pa če je na videz še tako noro in nerazumljivo. Spoznali boste, da obstajajo dejanske možnosti in da lahko dokaj hitro najdemo boljše rešitve in zaživimo polnejše življenje; včasih tega ne zmoremo doseči sami in potrebujemo pomoč strokovnjaka ... (Bosiljka Boba Lojk v spremni besedi knjige)

COBISS ID: 43470851

 


Psihologija

Umetnostno ustvarjanje kot terapija

Ur. Kroflič, Breda

Pubilkacija zajema delo skupine avtorjev, ekspertov na področju različnih vej umetnostne terapije z zaključnim tekstom, ki povzema sedanje stanje in razmere na tem področju pri nas. Avtorji v prispevkih poudarjajo, da izražanje s pomočjo umetnosti osebam z duševno motnjo predstavlja način komunikacije, soočanje s težavami, izražanje notranjih doživljanj, občutij, strahov idr. ter raziskovanje podzavestnih vsebin v sprejemajočem in varnem okolju. Prav zato ima umetnostna terapija pomembno vlogo v timski obravnavi in je učinkovita tako v preventivnih, suportivnih in terapevtskih programih na področju duševnega zdravja.

https://www.emka.si/webapp/wcs/stores/servlet/sl/emkasi/umetnostno-ustva...

COBISS.SI ID: 302818048


Kdo pravi, da ne zmoreš?
Psihologija

Kdo pravi, da ne zmoreš?

Chidiac, Daniel

Monografija/priročnik nam govori o tem, kako spoznati samega sebe in prekiniti stare navade ter kako prevzeti nadzor nad svojim življenjem in vztrajati. Podaja nam nasvete glede krmarjenja v razmerju, odprtju srca in okušanju resnične sreče ... 

 

COBISS.SI-ID - 304673536